Շատ հյուրանոցներ են բախվում ցածր որակի սպասարկան հետ, որը հաճախ կարող է վրիպել կառավարչի և սեփականատիրոջ աչքից: Ցածր որակի սպասարկում հնարավոր է գիշերային հերթափոխերի ժամանակ, երբ ղեկավար անձնակազմի կամ հանգստյան օրն է, կամ աշխատանքային ժամերը ավարտվել են: Բացի այս խնդրից, հնարավոր է աշխատակիցը գումար յուրացնի՝ ոչ պատշաճ գրանցելով ստացված կանխիկ գումարը: Դա վերաբերվում է թե' ընդունարանի աշխատակիցներին, թե' բարի և ռեստորանի, լվացքատան աշխատակիցներին: Այս և նմանատիպ այլ խնդիրները ազդում են հյուրերի բավարարվածության ցուցանիշի վրա, ինչն իր հերթին բերում է վատ համբավ և կորցրած եկամուտ՝ հյուրանոցների սեփականատերերի համար:
ԱՌԱՋԱՐԿՎՈՂ ԼՈՒԾՈՒՄԸ
Նուռ Հոսփիթալիթիի կողմից ուղարկված գաղտնի գնորդը ժամանում է հյուրանոց՝ որպես սովորական հյուր և ստուգում է ծառայությունների որակը, հատուկ ուշադրություն դարձնելով ռիսկային հատվածների վրա:
Հատվածները, որտեղ հիմնականում տեղի են ունեն չարաշահումներ՝ ներքոնշյալներն են, սակայն ցանկը սրանով չի սահմանափակվում.
- Վաղ ժամանումների և ուշ մեկնումների ժամանակ գումարի ճիշտ գանձումը և գրանցումը
- Արդյո՞ք անձնակազմը ճշտորեն գրանցում է հյուրի պատվերը և արձագանքում է հյուրերի այլ հարցումներին
- Հյուրի գրանցման արագությունը և որակը
- Արդյո՞ք մաքրող անձնակազմը հայտնում է դուրս գրված հյուրի սենյակում մոռացված իրերի կամ գումարի մասին
- Արդյո՞ք մաքրող անձնակազմը վերցնում է արժեքավոր իրեր կամ գումար սենյակից, երբ դրանք չեն հսկվում հյուրի բացակայության ժամանակ
- Արդյոք լվացման տրված շորերը գրանցվում են և գանձում է կատարվում՝ ըստ ընթացակարգերի
- Արդյո՞ք հյուրանոցի հիմնական հեռախոսի հեռախոսազանգերին պատասխանում են ժամանակին և պատշաճ
- Արդյո՞ք ռեստորանը անձնակազմը ճշտորեն է վերցնում պատվերները և մատուցում
- Արդյո՞ք բարմենը վաճառում է ալկոհոլային խմիչքները և գրանցում է կանխիկ վճարումները ճշտորեն
- Արդյո՞ք կորստի կանխման բաժնի աշխատակիցները բավական ուշադիր են կասկածելի մարդկանց նկատմամբ, ովքեր փորձում են մուտք գործել հյուրանոցի ոչ թույլատրելի տարածքներ
ԻՐԱԳՈՐԾՈՒՄԸ
Ստուգման ընթացակարգը հետևյալն է.
- Որոշել այն հատվածները և ծառայությունները, որոնք պետք է ուսումնասիրվեն
- Որոշել այն հյուրի պրոֆիլը՝ ով պետք է ստուգի մատուցվող ծառայությունները
- Սահմանել չափանիշները՝ համաձայն որոնց կատարվելու է ստուգումը
- Սահմանել ծառայություների որակի ստուգման պլանը
- Սահմանել զեկուցման մեթոդը և ձևը
- Հրահանգավորել գաղտնի գնորդին՝ պլանի մասին
- Սկսել ստուգումը
- Պատրաստել արդյունքի վերաբերյալ զեկույց
- Հանդիպել ղեկավարներին, ներկայացնել զեկույցը և քննարկել արդյունքը, տալ բարելավմանն ուղղված խորհուրդներ
ԳԱՂՏՆԻ ԳՆՈՐԴՆԵՐԸ
- Տեղաբնակներ՝ ում աշխատակիցները չեն ճանաչում. նրանք ունեն հյուրանոցային ոլորտում փորձ և գիտելիք, անցել են նախապատրաստական թրեյնինգներ հյուրանոց այցելելուց առաջ:
- Օտարերկրացիներ, ովքեր Հայաստանում են գտնվում տվյալ պահին և ցանկություն են հայտնում կատարել այս աշխատանքը:
ԴԻՄԵՔ ՄԵԶ, ԲԱՐԵԼԱՎԵՔ ՁԵՐ ՀՅՈՒՐԱՆՈՑԻ ՍՊԱՍԱՐԿՈՒՄԸ ՄԵՐ ՕԳՆՈՒԹՅԱՄԲ