Գաղտնի Գնորդ

19/12/2023
Շատ հյուրանոցներ են բախվում ցածր որակի սպասարկան հետ, որը հաճախ կարող է վրիպել կառավարչի և սեփականատիրոջ աչքից: Ցածր որակի սպասարկում հնարավոր է գիշերային հերթափոխերի ժամանակ, երբ ղեկավար անձնակազմի կամ հանգստյան օրն է, կամ աշխատանքային ժամերը ավարտվել են: Բացի այս խնդրից, հնարավոր է աշխատակիցը գումար յուրացնի՝ ոչ պատշաճ գրանցելով ստացված կանխիկ գումարը: Դա վերաբերվում է թե' ընդունարանի աշխատակիցներին, թե' բարի և ռեստորանի, լվացքատան աշխատակիցներին: Այս և նմանատիպ այլ խնդիրները ազդում են հյուրերի բավարարվածության ցուցանիշի վրա, ինչն իր հերթին բերում է վատ համբավ և կորցրած եկամուտ՝ հյուրանոցների սեփականատերերի համար:
 
ԱՌԱՋԱՐԿՎՈՂ ԼՈՒԾՈՒՄԸ
Նուռ Հոսփիթալիթիի կողմից ուղարկված գաղտնի գնորդը ժամանում է հյուրանոց՝ որպես սովորական հյուր և ստուգում է ծառայությունների որակը, հատուկ ուշադրություն դարձնելով ռիսկային հատվածների վրա: 
 
Հատվածները, որտեղ հիմնականում տեղի են ունեն չարաշահումներ՝ ներքոնշյալներն են, սակայն ցանկը սրանով չի սահմանափակվում.
 
    • Վաղ ժամանումների և ուշ մեկնումների ժամանակ գումարի ճիշտ գանձումը և գրանցումը
    • Արդյո՞ք անձնակազմը ճշտորեն գրանցում է հյուրի պատվերը և արձագանքում է հյուրերի այլ հարցումներին
    • Հյուրի գրանցման արագությունը և որակը
    • Արդյո՞ք մաքրող անձնակազմը հայտնում է դուրս գրված հյուրի սենյակում մոռացված իրերի կամ գումարի մասին
    • Արդյո՞ք մաքրող անձնակազմը վերցնում է արժեքավոր իրեր կամ գումար սենյակից, երբ դրանք չեն հսկվում հյուրի բացակայության ժամանակ
    • Արդյոք լվացման տրված շորերը գրանցվում են և գանձում է կատարվում՝ ըստ ընթացակարգերի
    • Արդյո՞ք հյուրանոցի հիմնական հեռախոսի հեռախոսազանգերին պատասխանում են ժամանակին և պատշաճ
    • Արդյո՞ք ռեստորանը անձնակազմը ճշտորեն է վերցնում պատվերները և մատուցում
    • Արդյո՞ք բարմենը վաճառում է ալկոհոլային խմիչքները և գրանցում է կանխիկ վճարումները ճշտորեն
    • Արդյո՞ք կորստի կանխման բաժնի աշխատակիցները բավական ուշադիր են կասկածելի մարդկանց նկատմամբ, ովքեր փորձում են մուտք գործել հյուրանոցի ոչ թույլատրելի տարածքներ
 
ԻՐԱԳՈՐԾՈՒՄԸ
Ստուգման ընթացակարգը հետևյալն է.
 
    • Որոշել այն հատվածները և ծառայությունները, որոնք պետք է ուսումնասիրվեն
    • Որոշել այն հյուրի պրոֆիլը՝ ով պետք է ստուգի մատուցվող ծառայությունները
    • Սահմանել չափանիշները՝ համաձայն որոնց կատարվելու է ստուգումը
    • Սահմանել ծառայություների որակի ստուգման պլանը
    • Սահմանել զեկուցման մեթոդը և ձևը
    • Հրահանգավորել գաղտնի գնորդին՝ պլանի մասին
    • Սկսել ստուգումը
    • Պատրաստել արդյունքի վերաբերյալ զեկույց
    • Հանդիպել ղեկավարներին, ներկայացնել զեկույցը և քննարկել արդյունքը, տալ բարելավմանն ուղղված խորհուրդներ
 
 
ԳԱՂՏՆԻ ԳՆՈՐԴՆԵՐԸ
    • Տեղաբնակներ՝ ում աշխատակիցները չեն ճանաչում. նրանք ունեն հյուրանոցային ոլորտում փորձ և գիտելիք, անցել են նախապատրաստական թրեյնինգներ հյուրանոց այցելելուց առաջ:
    • Օտարերկրացիներ, ովքեր Հայաստանում են գտնվում տվյալ պահին և ցանկություն են հայտնում կատարել այս աշխատանքը:

 

ԴԻՄԵՔ ՄԵԶ, ԲԱՐԵԼԱՎԵՔ ՁԵՐ ՀՅՈՒՐԱՆՈՑԻ ՍՊԱՍԱՐԿՈՒՄԸ ՄԵՐ ՕԳՆՈՒԹՅԱՄԲ